Polsk kvinde har sat ny verdensrekord i hammerkast

  verdensrekord_i_hammerkast_polen

  Anita Wlodarczyk har sat ny verdensrekord i hammerkast, og skønnes at være i topform forud for VM i atletik i Kina senere på måneden. Arkivfoto.


  GDANSK: Polens Anita Wlodarczyk har som den første kvinde kastet længere end 80 meter i hammerkast og har sat ny verdensrekord.


  Den polske atlet Anita Wlodarczyk har sat ny verdensrekord, da hun ved et stævne i Cetniewo nord for Gdansk kastede hammeren ud på 81,08 meter.

  Godkendt resultat

  Selv om rekorden er sat ved et nationalt stævne, så bliver den registret og anerkendt som en verdensrekord, siger lederen af stævnet til Polsk Radio. Sportscentret i Cetniewo der ligger ved halvøen Hel nord for Gdansk, blev certificeret til formålet for to år siden.

  Opbakning

  Med på tilskuerpladserne var også atletens forældre.

  – Vi prøver altid at være med til hendes konkurrencer. Anita siger, at hun kaster bedre, når vi er på tribunerne, siger atletens mor, Maria Wlodarczyk.

  VM senere på måneden

  Stævnet er en af forberedelserne til VM i atletik, der finder sted i Beijing i Kina mellem den 22. og 30. august. 29-årige Wlodarczyk fik en sølvmedalje ved OL 2012 i London og en af guld ved VM 2009 i Berlin.