Polsk mesterguitarist giver tre koncerter i Danmark

Den polske mesterguitarist Raphael Rogiński er op turne i Danmark. Onsdag aften kan han opleves i København, og torsdag aften i Aalborg. PR-foto.

KØBENHAVN: Den polske mesterguitarist Raphael Rogiński er på turne i Danmark. Første koncert er på Fanø tirsdag aften.


Den polske mesterguitarist Raphael Rogiński er på turne i Danmark. Første koncert er på Fanø tirsdag aften.

Raphael Rogiński har høstet stor international anerkendelse for sit seneste soloalbum “Talàn”, der henter inspiration i Sortehavet og den ukrainske havneby Odessa.

– Han er i Danmark som en del af festivalen Vinterjazz og han giver koncert tirsdag aften på Fanø, onsdag i København og torsdag i Aalborg, siger Rasmus Steffensen der har fået guitaristen til Danmark.

Mesterguitarist på flere strenge

Den polske guitarist Raphael Rogiński har med sin særlige tone og en lang række spændende projekter skabt sig et ry som en unik musiker i feltet mellem folkemusik, eksperimentallyst og jazzet improvisation. Uanset om han kaster sig over traditionelle polsk folkemusik i duoen Żywizna, jødisk hasidisme i bandet Shofar eller afrikansk trancemusik med bandet Hizbut Jamm gør han det med særlig tone, der rummer ekkoer af melankoli, rå blues og spirituel trancestemning.

(Fortsættes under)

RAPHAEL ROGIŃSKI | niguny | JASNA 10

Albummet, der udkom i 2023 på det polske pladeselskab Instant Classic, har cementeret Rogińskis position som fabulerende guitarist.

Toneangivende internationale musiksider som The Wire, Pitchfork, Songlines og The Quietus har rost “Talán” i høje vendinger og listet den som en af de stærkeste udgivelser i 2023.

Mesterguitaristen giver tre koncerter. Tirsdag aften på Fanø, onsdag i København og torsdag i Aalborg. De tre koncerter af støtte af Polens ambassade i Danmark.

LINK: Info og billet København, 14. februar

LINK Info og billet Aalborg, 15. februar

 

Mere musik

Uanset om en polsk mesterguitarist besøger Danmark, så er polennu.dk fortsat verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk. Vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.