Polsk minister på besøg om ny gasforbindelse

  piotr_naimski_polen_vice_energiminister

  Polens minister med ansvar for energiinfrastruktur Piotr Naimski besøger København onsdag, hvor han skal tale om en ny gasledning mellem Danmark og Polen. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Polens minister med ansvar for energiinfrastruktur Piotr Naimski besøger Danmark onsdag for at tale om Baltic Pipe gasforbindelsen.


  Gasledningen Baltic Pipe mellem Danmark og Polen er på programmet, når Polens minister med ansvar for energiinfrastruktur Piotr Naimski besøger København onsdag. Baltic Pipe, der skal forbinde Danmark og Polen, er led i den planlagte gaskorridor mellem Norge, Danmark, og Polen.

  Minister i ministerier

  Den polske viceminister skal i København mødes med Statsministeriet, Finansministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Samtalerne vil omhandle gasledningen som danske Energinet.dk og polske GAZ-SYSTEM i øjeblikket er ved at gennemføre en forundersøgelse af for at fastslå, om gasledningen er mulig. De skal også fastslå hvilken udførsel, der er optimal for bygningen af ledningen. Forundersøgelsen er støttet med 400.000 euro fra EU.

  LÆS MERE
  Eksternt link: EU forundersøgelse


  Sikkerhedspolitisk forbindelse

  Baltic Pipe forbindelsen er nødvendig for polakkerne, for at Polen kan undgå afhængigheden af russisk gas, og derfor er sagen af stor sikkerhedspolitisk betydning. Polens gasaftale med Rusland udløber om få år, og polakkerne vil nødigt forny aftalen med russerne. Men det kræver en Baltic Pipe.

  Bedre marked og priser

  Projektet skal også bidrage til en bedre integration af gasmarkederne i Norge, Danmark og Polen og på længere sigt også med nabolandene Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, Ukraine og de tre baltiske lande Estland, Letland og Litauen. Projektet forventes at føre til mere konkurrence og faldende gaspriser på de involverede markeder.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Energinet.dk om forundersøgelserne