Polsk pave mindes i Polen i dag

  I aften kl. 21.37 vil lyden af trompeter fylde Pilsudski pladsen i Warszawa, og der opfordres til et minuts stilhed, når polakkerne mindes den afdøde pave John Paul II, der døde i 2005. Arkivfoto.


  WARSZAWA: I aften kl. 21.37 vil lyden af trompeter fylde Pilsudski pladsen i den polske hovedstad. I et minut vil polakkerne mindes den afdøde tidligere pave John Paul II.


  I aften klokken 21.37 vil polakkerne holde et minuts stilhed, til minde om den afdøde polske pave John Paul II (Karol Wojtyla) , der døde for seks år siden i dag. Lyden af trompeter vil fylde Pilsudski Torvet i Warszawa, når det er præcis seks år siden, at den populære pave døde.

  Første besøg i Polen

  Flere steder i Polen vil man kunne høre uddrag af den første prædiken som pave John Paul II gav, da han første gang kom på pilgrimsrejse til Polen som pave.

  Krakow

  I Krakow, hvor Karol Wojtyla John Paul II var kardinal før han blev pave, holdes der flere koncerter, ligesom der er gudstjeneste i aften med kardinal Stanislaw Dziwisz.

  I Krakow er der også åbnet en mobil særudstilling i dag om John Paull II’s liv. Udstillingen er i en 18 meter lang vogn der rummer plancher, film, taler og genstande fra John Paul II’s liv.