Polsk respekt for Danmark: Vores største rival

  polen_otte_finale_em_fodbold_sejr

  Polakkerne er favoritter inden mødet med Danmark i Warszawa lørdag aften. Men det polske hold har stor respekt for danskerne, siger den polske anfører Robert Lewandowski. Foto: PZPN.


  WARSZAWA: Forud for lørdagens vigtige VM-kvalifikationskamp i fodbold mod Danmark udtrykker polakkerne stor respekt for det danske landshold.


  På et pressemøde torsdag blev Polens største stjerne Robert Lewandowski spurgt om, hvordan han ser på den danske modstander, og her var han klar i mælet.

  – Vi skal jo ikke lægge skjul på, at vi skal spille mod Danmark, som sammen med os er favoritter til at kvalificere sig til VM. Hvis vi tænker på at kvalificere os, skal vi kunne besejre Danmark. Især på hjemmebane, lyder det fra den polske landsholdsanfører.

  Presset er på Polen

  Mens Danmark vandt en smal 1-0 sejr hjemme over Armenien i første runde af VM-kvalifikationens gruppe E, så måtte Polen skuffende nøjes med 2-2 på udebane mod Kasakhstan. Polakkerne var ellers foran 2-0 ved pausen, men smed føringen i 2. halvleg og måtte rejse hjem med blot et enkelt point. Der er derfor pres på de polske spillere og landstræner Adam Nawalka for at skabe et godt resultat mod Danmark, men de erkender, at modstanden bliver hård.

  – Danmark har et interessant og stærkt landshold. Deres kombinationsspil og måden de afslutter deres angreb på vidner om dette, sagde landstræner Adam Nawalka pressemødet.

  Dansk træner: Polen er favoritter

  Trods den skuffende start på VM-kvalifikationen og den store respekt for danskerne så kan polakkerne ikke løbe fra favoritværdigheden inden lørdagens kamp. Det mener den danske landstræner Åge Hareide, der har stor respekt for Polen, men som alligevel ser muligheder for at få et godt resultat med hjem fra Warszawa.

  – Polen er favoritter, og de skal frem på hjemmebane. Det kan give os store muligheder i bagrummet. Vi har god fart på toppen med spillere som Pione Sisto og Viktor Fischer.
  Vi skal have styr på Lewandowski og Milik, der er skarpe i front, men først og fremmest skal vi have fokus på vores eget spil. Hvis vi har styr på vores eget hold, skal vi ikke have så stor fokus på, hvem det er, vi møder, siger Åge Hareide til Tipsbladet.

  Kanal 5 og DR Radio

  Der er kampstart mellem Polen og Danmark på nationalstadionet Narodowy i Warszawa lørdag kl. 20:45, og kampen kan ses på dansk Kanal 5 med optakt fra kl. 19:00 og høres på DR radio P3 med Årets Reporter 2016, Andreas Kraul ved mikrofonen.