Polsk skib sejlet ned ved Bornholm

  begonia_s_shiospotting

  Det 140 meter lange fragtskib Begonia S ligger fortsat i Rønne havn. Det styrede direkte mod et polske fiskerfartøj, som sank kort tid efter kollisionen ud for Bornholm. Foto: Shipspotting.


  RØNNE: Et polsk fiskerfartøj er sunket, efter at det i nat blev sejlet ned af et større fragtskib ved Bornholm. Politiet tilbageholder skibet og besætningen.


  Det polske fiskerfartøj Mietus II blev klokken fem natten til søndag ramt af et fragtskib Begonia S. Skibet er indregistret på Cook Islands, som er en autonom del af New Zealand.

  – Jeg kiggede op, og pludselig så jeg et kæmpestort skib komme imod os, siger den polske kaptajn Traczyk Ryszard til TV2 Bornholm. Han fortæller desuden, at han fik drejet skibet så en direkte konfrontation blev undgået, men fragtskibet ramte fiskerfartøjet og gled hen langs siden. Herefter slog kaptajnen alarm, og besætningen måtte i redningsbådene.

  Takker for redning

  Kaptajnen på skibet var efterfølgende lettet over, at hans besætning ikke kom noget alvorligt til, og han er taknemlig over hjælpen i forbindelse med ulykken:

  – Det hele gik så fint, og vi fik god hjælp. Alt forløb roligt og fint, og vi blev jo reddet. Det siger jeg virkelig mange tak for. Tak til redningsskibene og redningsstationen. De gjorde virkelig alt, hvad de kunne, og kun derfor er vi i live i dag, siger kaptajn Traczyk Ryszard til TV 2/Bornholm.

  Tvivl om besætning

  Det er lidt uklart hvor mange der var ombord på skibet. Ifølge TV2 Bornholm var der 16, ifølge Bornholmsk Politi var der 17 – og af polske medier fremgår det at 19 personer blev reddet i land fra fiskerfartøjet.

  Besætningen på det polske skib blev indlogeret på et hotel i Rønne, mens fragtskibet Begonia S blev bedt om at ankre skibet op ud for Rønne. Besætningen er blevet alkoholtestet af politiet. Skibet har fået forbud mod at sejle videre, indtil kaptajnen får grønt lys fra de danske myndigheder, skriver TV2 Bornholm.

  Dagen igennem har Statens Havarikommission og Søfartsstyrelsen sammen med Bornholms Politi arbejdet på, at finde ud af hvad der var årsag til kollisionen.