Polsk virksomhed vil bygge hoteller under vandet

  polsk_undervandshotel

  Undervandshotellet, som det kommer til at se ud i følge Deep Ocean Technologys pressemateriale. Illustration: Deep Ocean Technology


  GDYNIA: Polsk virksomhed håber, at det første undervandshotel bliver en realitet i 2013. Et ministerium og EU støtter projektet.


  Det polske firma Deep Ocean Technology har udviklet et undervandshotel, som virksomheden håber vil blive realiseret i år.

  – Hoteller i Dubai og på Maldiverne er allerede interesseret i at anskaffe det, oplyser Polens ministerium for Regional Udvikling i følge thenews.pl.

  Noget helt nyt

  Enkelte internationale hoteller tilbyder allerede overnatning under vandet, men ministereiet mener, at det polske – såkaldte Water Discus Hotel – er noget helt nyt.

  – Det vil være det første af sin slags i verden, lyder det fra ministeriet.

  20 værelser under vandet

  Water Discus Hotel består af to cirkelrunde elementer. Det ene er placeret cirka 10 meter under vandet, og er med søjler forbundet med det andet, som ligger over vandoverfladen.

  I den del af hotellet, der ligger under vandet, vil der blive 20 værelser.

  EU støtter projektet

  Firmaet Deep Ocean Technology ligger i Gdansk. Det har samlet videnskabsmænd og ingeniører fra Fakultet for Havteknik og skibsteknologi på det tekniske universitet i Gdansk.

  EU har støttet projektet med 3,8 millioner euro (ca 28 mio. kr).

  Se mere på Deep Ocean Technologys hjemmeside