Polske araber-heste solgt for millioner af zloty

  janow_heste_hest_polen_stutteri

  I denne weekend blev der 24 heste mindre i det berømte polske stutteri i Janow Podlaski, hvor gæster fra hele verden deltog i den årlige auktion. Foto: Amber Trail.


  JANOW PODLASKI: Der blev solgt polske araber-heste for 17 millioner zloty på et polsk stutteri i weekenden. En enkelt hest indbragte næste seks millioner zloty.


  Det berømte polske stutteri i Janow Podlaski solgte i weekenden heste for millioner. En enkelt hest, Pepita, blev solgt for næste 6 millioner zloty og det er ny rekord.

  – Auktionen i år beviste, at de polske araberheste er de reneste i verden, sagde talsmand Katarzyna Pruchniewicz efter weekendens auktion til det polske nyhedsbureau PAP.

  24 heste

  I alt blev 24 heste solgt på auktionen, og de indbragte tilsammen næsten 17 millioner zloty.

  Salget var rekordstort ved dette års auktion, fordi mange opkøbere fra Mellemøsten er begyndt at vise interesse for den årlige polske auktion for araberheste i Janow Podlaski.

  Beholder de bedste i Polen

  – Men vi går ikke efter rekordsalg, for vi ønsker ikke at skille os af med vores bedste heste, sagde Karek Trela fra stutteriet i Janow Podlaski, efter weekendens auktion.

  – I år solgte vi nogle meget fine eksemplarer og opnåede gode priser, men vi har endnu dyrere heste i staldene, sagde han.