Polske banker er blandt de mest stabile i Europa

  De polske bankkunder behøver ikke at gemme pengene under hovedpuden. Den polske banksektor er blandt Europas mest stabile. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Det polske finanstilsyn roser de polske banker. Polens banksektor er en af de mest stabile i Europa, mener tilsynet.


  Chefen for det polske finanstilsyn (KNF), Stanislaw Kluza, har rost de polske banker for deres håndtering af finanskrisen, og for at følge de anvisninger, som det polske finanstilsyn er kommet med.

  I løbet af det seneste halve år er solvensgraden i de polske banker steget mellem 1 og 1,5 procent.

  Lavt udbytte

  KNF, det polske finanstilsyn, havde bedt bankerne om at undlade at udbetale overskud til aktionærerne, for i stedet at lade pengene blive i banken, så egenkapitalen kunne styrkes.

  Kluza roste i en kommentar til gazeta.pl, de polske banker for at have fulgt anvisningerne fra tilsynet. Kun to banker har trodset tilsynet: Nobel Bank og PKP BP.

  Milliard indsprøjtning

  KNF mener, at den polske banksektoren er blandt de mest stabile i Europa, og ikke mindst fordi udenlandske ejere har pumpet milliarder af zloty ind i den polske bankverden.

  Ingen jubel

  Men trods de gode banknyheder, så advarer Kluza imod overdreven optimisme. Han mener det er for tidligt at spå om, hvorvidt krisen er slut i Polen, eller om den internationale finanskrise vil træde ind i en ny fase.