Polske banker udsat for angreb fra russiske hackere

russiske hackere
Warszawa børsen (WSE) har formentlig været udsat for russiske hackerangreb. De seneste dage er det gået ud over polske banker og regeringspartiets hjemmeside. Arkivfoto.

WARSZAWA: Børsen i Warszawa har torsdag it-problemer. I de seneste dage har polske banker været udsat for pro russiske hackere angreb.


Torsdag morgen var hjemmesiden for børsen i Warszawa (WSE) gået ned. Pro-russiske hackere der kalder sig for NoName-gruppen, har allerede taget ansvaret for at børsens hjemmesiden er nede.

Russiske hackere?

WSE har ikke bekræftet at det skyldes hackerangreb, og børsens pressekontor reagere ikke på henvendelser fra de polske medier.

De seneste dag har der været flere hacker angreb mod polske banker. Også regeringspartiets hjemmeside er blevet hacket. Ikke alle de berørte har bekræftet at det er hackere der er årsagen til problemer.

Onsdag erkendte BOS Bank at de havde været udsat for hackerangreb. Andre der har haft it-problemer den seneste uge er blandt andre; Raiffeisen Bank Polska, PKO BP, Pekao Bank og flere andre.

UPDATE: Business Insider (polsk)