Polske biskopper kræver handling af politikerne

  Biskop_Wiktor_Skworc

  Den polske biskop Wiktor Skworc opfordrer politikere, regering og den polske præsident til at gøre noget aktivt internationalt, for at beskytte overgreb mod kristne verden over. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Flere tusinde mennesker var på gaderne for at kræve handling fra EU for overgreb på kristne over hele verden. De polske biskopper kræver handling.


  De polske biskopper kræver handling af EU og de polske politikere, for at gøre en aktiv indsats for at beskytte kristne mindretal over hele verden. Lørdag var der demonstration i EU-hovedstaden Bruxelles.Kravet kommet i kølvandet på det stignende antal overgreb på irakiske kristne.

  I oktober skød og dræbte voldsmænd 68 mennesker til gudstjeneste, heriblandt to kristne præster.

  Appel fra biskop

  Den respekterede polske biskop, Wiktor Skworc, opfordrer alle polakker til at sende breve til deres parlamentsmedlemmer og medlemmerne af Europa-parlamentet, for at de skal forpligte sig til at beskytte kristne mod overgreb.

  Ifølge en ny rapport fra organisationen ’Forfulgt og glemt’, myrdes der hvert år 170.000 kristne, og 200 millioner kristne er udsat for brutal forfølgelse.

  I Irak er 76 kirker blevet angrebet siden starten på krigen i 2003.