Polske elever i folkeskolen slipper for at lave lektier

Polen_skolebørn_Martin_Bager_polennu
De polske skolebørn slipper for at lave lektier fra april – og nej, det er ikke en aprilsnar, det er et valgløfte. Undervisningsministeren venter at det også vil ske på gymnasierne i løbet af nogle år. Ministeren vil dreje undervisningen væk fra udenadslære. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

WARSZAWA: De polske elever i folkeskolen slipper for at lave lektier fra april måned, lover den nye undervisningsminister.


Polske elever i folkeskolen slipper for at lave lektier. Det sker fra april måned, og det er et af den nye regerings 100 valgløfter.

Håber på gymnasierne også

Undervisningsminister Barbara Nowacka bekræfter overfor Wirtualna Polska, at de polske skolebørn og unge i folkeskolen, slipper for lektier som en del af regeringens valgløfter. Folkeskolen – eller grundskolen – dækker typisk børn og unge mellem 7 og 15 år. Ministeren siger også, at hun arbejder for at det samme vil ske i landets gymnasier.

Nowacka mener, at der skal fokuseres langt mere på selvstændig og kritisk tænkning, fremfor udenadslære.

Højere løn – mindre religion

Ud over lektierne vil undervisningsministeren skærer i religionsundervisning, of hun vil sikre et markant løn hop til skolelærerne – de største stigninger skal tilfalde de ny uddannede. Der er sat penge af til de højere lønninger i finansloven. På grund af præsidentens veto mod finansloven, vil lønforhøjelserne være forsinket, oplyser ministeren.

-Tyve procent af det, som børn er blevet tvunget til at vide, vil blive fjernet fra pensum, fordi det meste af denne viden er overflødig og unødvendig, siger minister Nowacka til Wirtualna Polska.

Slip for lektierne

Lave lektier eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.