Polske fodboldfans i kamp med dansk politi

Politiet blev udsat for slag, spark og stenkast fra tilrejsende polske fodbold-tilhængere, da Legia Warszawa og Brøndby IF mødte hinanden i UEFA-cuppens tredje runde. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

BRØNDBY: Mindst 111 polske fodboldfans blev i aftes anholdt i forbindelse med UEFA kampen mellem polske Legia Warszawa og danske Brøndby IF.

Der blev ikke taget nogen chancer uden for banen, da det polske tophold Legia Warszawa og danske Brøndby skulle møde hinanden i tredje runde af UEFA-cuppen.

Dansk politi var talstærkt tilstede i Brøndby.

Berygtede fans

Fodboldfans fra den polske storklub er nemlig berygtet for at lave ballade, og holdets tilhængere har tidligere været udelukket for at overvære klubbens kampe, ligesom den polske klub også har været helt udelukket fra deltagelse i europæiske turneringer.

Krav om registrering

Derfor havde Legia Warszawa også krævet, at deres tilhængere skulle lade sig registrere til kampen i Danmark. Det havde 525 polakker gjort, men det skønnes alligevel, at cirka 3.000 var taget til Brøndby fra Polen, for at følge deres fodboldhelte.

Aftalt slagsmål

Allerede i går eftermiddags, inden kampen startede, havde grupper af Brøndby-tilhængere og Legia Warszawa tilsyneladende aftalt et slagsmål ved en skole i Brøndby.

Politiet kom hurtigt til stedet, og omkring 20 personer blev anholdt. Da optøjerne flere steder i byen fortsatte, valgte politiet at foretage over hundrede præventive anholdelser, for at fjerne de værste polske ballademagere fra området.

Nye kampe

Men da kampen mellem de to storklubber gik i gang, startede cirka 200 polske tilhængere uden for stadion, et angreb på de politibetjente, der var sat til at sikre ro og orden.

To politifolk blev såret af slag og spark, og tre mænd er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, oplyser Vestegnens Politis indsatsleder til ekstrabladet.dk.

Tre ambulancer

Også inde på stadion var der ballade. Denne gang var det de danske tilhængere der stod bag. Kraftige romerlys gav forbrændinger til tre tilskuere. De to af ofrene var børn.

Tre ambulancer blev tilkaldt, og de uheldige er nu indlagt med brandsår.

Uafgjort

Kampen, som det hele egentlig skulle have handlet om, endte uafgjort med resultatet 1-1.

Warszawa kom foran efter 40 minutters spil i 1. halvleg, da Maciej Iwanski scorede. I anden halvleg udlignede Alexander Farnerud for Brøndby i det 72. minut.

Begge mål blev scoret på straffespark.

Skal score

Det er med dagens resultat blevet sværere for Brøndby at komme videre i UEFA turneringen, da holdet nu er tvunget til at score i returkampen i næste uge, som spilles i Warszawa.