Polske håndboldkvinder taber til Danmark i Herning

De polske håndboldkvinder kæmpede bravt mod danskerne i Herning ved VM i håndbold. Men det var Danmark der kom bedst ud af kampen. Foto: PN Teknik.

HERNING: Lørdag aften vandt Danmark over de polske håndboldkvinder ved VM. Danmark er i kvartfinalen og Polen møder Rumænien.


De polske håndboldkvinder scorede først i VM mellemrunden mod Danmark i Herning. Men i sidste ende var det danskerne der klarede sig bedst. Ved pausen stod der 15 – 12 til Danmark og da slutfløjtet lød, var resultatet 32 – 22 i dansk favør. De polske håndboldkvinder kæmpede bravt for Polen, men fik mange udvisninger. I 16 min – i en fjerdedel af kampen – var de polske kvinder i undertal.

Det var kamp nummer 48 mellem de polske håndboldkvinder og de danske. Danmark har vundet de 33, Polen 10 – og fem endte uafgjort.

Dansk landstræner for polske håndboldkvinder

Den danske håndboldtræner Kim Rasmussen, der var de polske håndboldkvinders træner i seks år, og som følger de polske kvinder tæt, spåede at Danmark ville vinde.

– Polen har en krigerisk indstilling til tingene. De er stolte og giver alt for deres land. Der er ingen tvivl om, at de kommer til at gøre alt for at slå Danmark.

 – Deres stærkeste kort er deres hjerte og fighter-egenskaber. Det er det, de vinder på, når de vinder, fortæller Kim Rasmussen til TV 2 Sport.

Resultat betyder, at Danmark sammen med Frankrig og Norge er sikret en plads i kvartfinalerne. De polske håndboldkvinder skal spille den sidste VM-kamp mandag mod Rumænien.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kort.