Polske indenrigsfly i priskrig med polske jernbaner

  Polens nationale luftfartsselskab LOT venter et stort ryk ind, fordi de vil tilbyde billige billetter til indenrigsflyvning. Priserne kommer under 120 zloty for f.eks. strækningen Warszawa – Krakow. Foto: Lech Walesa Airport Gdansk. Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens nationale luftfartselskab, LOT Polish Airlines, har indledt en priskrig mod det polske jernbaneselskab PKP InterCity, der kører på hovedstrækningerne i Polen.


  Det nationale polske luftfartselskab, LOT, indleder nu en priskrig for at tage kunder fra de polske jernbaner.

  Den seneste tids kraftige snefald og kulde i Polen har fået togene til at holde stille, eller køre med store forsinkelser, mens indenrigsflyvningen har været langt mindre ramt af vejret.

  Flere dages aflysninger

  Vigtige jernbaneforbindelser fra Warszawa til Krakow og Katowice i det sydlige Polen, stod stille i flere dage, og kunderne var irriterede over de gentagne uvarslede aflysninger.

  Warszawa – Krakow 120 zloty

  LOT har besluttet at gøre brug af passagerernes forargelse, og har derfor sænket priserne på indenrigsflyvninger for at øge interessen for flytransport.

  Flybilleter koster ikke mere end togbilletterne, som normalt sjældent overstiger 120 zloty. De billige billetter skal ikke længere bestilles en måned i forvejen, men blot en uge.

  99 procents sikkerhed

  – Vi ønsker at vise, at lufttransport kan fungere uden problemer på trods af vanskelige vejrforhold. 99 procent af de flyvninger vi har haft, har været uden forsinkelser. Det er et godt bevis for, at et fly sagtens kan være et alternativ til et toget, siger Andrzej Kozlowski fra LOT.

  Ikke enighed

  Adrian Furgalski, der er en af Polens økonomiske vismænd i TOR, hævder imidlertid, at luftfartsselskabet aldrig vil være i stand til at stjæle alle InterCity togenes kunder.

  – Selv om LOT brugt alle sine fly til billige indenrigsflyvninger, så vil det ikke lykkedes dem at tage alle togkunderne. Alene af den grund, at der i eet enkelt togsæt kan være lige så mange passagerer som i et stort fly.

  Derfor vil LOT aldrig vinde det slag, siger Furgalski.