Polske jagerfly på vingerne efter nye angreb

Polske jagerfly er på vingerne, efter nye russiske angreb mod Ukraine. Det oplyser forsvarskommandoen onsdag morgen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polsk jagerfly er på vingerne i det sydlige og østlige Polen, efter at russiske bombefly igen har bombet i Ukraine.


Polske jagerfly er på vingerne, oplyser den polske forsvarskommando.

– Vi vil gerne advare om, at polske og allierede fly er blevet aktiveret, hvilket kan give øgede støjniveauer, især i den sydøstlige del af landet, skriver den polske operative kommando. Dette er relateret til det russiske luftvåbens “intense aktivitet” hedder det videre.

Flere byer ramt

Onsdag morgen gennemførte Rusland endnu et massivt missilangreb på Ukraine. Luftalarmer lyder over hele landet, og der er konstateret eksplosioner i Kiev. Missiler har ramt en beboelsesejendom i Kharkiv, og der er også eksplosioner i Mykolaiv.

Den ukrainske hær advarede i en af sine morgenmeddelelser om, at et af de russiske krydsermissiler var i Lviv-regionen og nærmede sig grænsen til Polen. Senere blev det meddelt, at russiske missiler var observeret i grænseområderne ved Lviv, Ternopil og Ivano-Frankivsk-regionerne.

I alarmberedskab

– Alle nødvendige procedurer for at sikre sikkerheden i det polske luftrum er blevet aktiveret, og de væbnede styrker overvåger situationen løbende, oplyser polsk forsvar.

 

Flere nyheder

Polske jagerfly eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med andre betalingsmidler ved at klikke på beløbet DKK 200,00 – DKK 500,00

Du kan også vælge at betale et fast månedligt beløb på DKK 50,00.