Polske Lewandowski skifter klub denne sommer

  Robert_Lewandowski_Polen_polennu
  32-årige Robert Lewandowski har succes for tiden. For nylig blev han kåret som Europas bedste fodboldspiller af UEFA, og nu har Eurosport udråbt ham som verdens bedste spiller. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske fodboldspiller Robert Lewandowski, der til daglig spiller i den tyske by Dortmund, skifter klub til sommer.


  Polens fodbold-stjerne nummer et, Robert Lewandowski, der spiller i Dortmund får ny arbejdsgiver til sommer. Det bekræfter den polske landsholdsspiller, hans agent og Borusia Dortmunds træner. Men det er stadig en hemmelighed, hvor den polske stjerne skal spille.

  Bekræftet af klub og spiller

  – Aftalen mellem klubberne vil snart blive annonceret, siger Dortmunds træner Juergen Klopp til den polske nyhedskanal TVN 24.

  Ydmygede Real Madrid

  24-årige Robert Lewandowski kom på alle fodboldinteresseredes læber i denne uge, da hans scorede fire gange for sin klub mod det spanske storhold Real Madrid i den første Champions League semifinale. Det er aldrig sket før i en kamp på så højt et niveau.

  Rygter tidligere

  Der har været mange gisninger om, hvor Lewandowski skulle spille i den nye sæson, og ikke færre efter, at klubskiftet er bekræftet.

  Hvilken klub?

  polennu.dk har spurgt DR’s fodboldkommentator, Andreas Kraul, om hans gæt på den polske stjernespillers nye klub.

  München favorit

  Andreas Kraul mener, at Bayern München er en oplagt og forventet mulighed, mens en outsider vil være Manchester United. DR kommentatoren tilføjer, at Real Madrid kunne være et sjovt valg, set i lyset af polakkens ydmygelse af det spanske storhold for nylig.

  Flere muligheder

  Andreas Kraul siger også, at både Manchester City og Chelsea – som altid – er oplagte mulige klubber for en spiller som Lewandowski.

  FC Barcelona er usandsynlig, vurderer DR’s fodboldkommentator.

  Come-back på landshold

  Robert Lewandowski er fast angriber på det polske landshold, selv om han i mange landskampe ikke scorede. Det ændrede han dog på i Polens VM-kvalifikationskamp mod San Marino, hvor Lewandowski scorede to gange på straffespark.