Polske mink farme blev smittet af mennesker

mink og corona i Polen
Det var formentligt medarbejdere på polske minkfarme, der satte smitten og mutationerne til en ny virus-variant i gang i Polen, fastslår myndighederne. Arkivfoto.

WARSZAWA: De polske mink der blev fundet covid-19 positive på mink farme i det nordlige Polen, fik smitten gennem kontakt med mennesker.


Det var med stor sandsynlighed covid-19 smitte fra mennesker til mink, der betød at polske mink fik sygdommen tidligere på måneden i Polen. Det fik dengang de polske myndigheder til at slå minkene ned på farmene i blandt andet Gdansk-regionen. En ny officiel undersøgelse viser nu, at det var medarbejderne på farmene, der har var de største smittespredere farmene imellem.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts

Ny virus variant i mink

De polske myndigheder har undersøgt de inficerede mink, og kan konstatere at det har udløst en ny variant af SARS-CoV2 virus. Det polske landbrugsministerium oplyser dog overfor den statskontrollerede radio IAR, at den nye variant ikke ligner de ekstremt farlige varianter der er fundet i Storbritannien, Sydafrika, Brasilien og Italien.

Hver anden mink positiv

Lederen af statens veterinære analyseinstitut, Krzysztof Niemczuk siger til IAR, at det er meget sandsynligt, at den nye virus variant kom fra minkarbejderne, og derfra har spredt sig til andre mink og muteret. 39 ud af de 70 mink som instituttet har undersøgt, var covid-19 positive.

FØLG MINK OG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Vaccinationer mod fordomme?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.