Polske nyhedsmedier ramt af omfattende hackerangreb

redaktører polen
En lang række polske nyhedsmedier har været ramt af hackerangreb. De polske myndigheder mener de er fra russiske hackergrupper. Arkivfoto.

WARSZAWA: En lang række førende polske nyhedsmedier, er blevet lammet af omfattende hackerangreb. Formentlig fra Rusland.


En stribe polske nyhedsmedier, blev fra torsdag ramt af omfattende hackerangreb. Samtidig advarer den polske regering om Ruslands forsøg på at skabe kaos i befolkningen.

Polske embedsmænd mener, at hackerangrebene på de polske nyhedsmedier, formentlig er udført af russiske grupper.

De polske medier: polityka.pl, niezalezna.pl, wyborcza.pl, rp.pl, wpolityce.pl, straight.pl er blandt de ramte medier. Flere af medierne har oplyst at de har ”midlertidige tekniske problemer” skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

(Artiklen fortsættes under)

Polske nyhedsmedier – også i Danmark

Hos polennu.dk har der også været et usædvanligt højt antal besøgende siden torsdag. Selv om vi har mange læsere, så er besøgstal på over 500 unikke besøgende indenfor et minut og gennem flere timer, næppe retvisende for det vi betegner som ”organisk trafik”. Det har dog ikke ført til konstaterede nedbrud.

Torsdag erkendte wpolityce.pl i et tweet at de var udsat for et såkaldt DDoS hackerangreb. De skriver også, at det polske ministerium for digitalisering har fortalt dem, at det er russiske hackergrupper der står bag.

En talsmand for regeringen Stanislaw Zaryn siger at Polen nu vil undersøge sagen. Men han er overbevist om at angrebene er fra Rusland. De er en del af russernes forsøg på at skabe kaos i Polen.