Polske søfolk frigivet af pirater

  Polske_søfolk_frigivet_efter_kidnapning

  Polens udenrigsministerium sendte blandt andet medarbejdere til Nigeria, hvor de fik hjælp af lokale myndigheder til at komme i kontakt med piraterne, fortalte Polens statsminister og udenrigsminister på pressemødet. Foto: KPRM


  WARSZAWA: De fem polske søfolk, der blev kidnappet i november, er blevet frigivet og er på vej hjem til Polen, fortæller statsminister Beata Szydlo.


  Kaptajnen og fire besætningsmedlemmer fra containerskibet Szafir er blevet frigivet af nigerianske pirater. Det fortalte Polens statsminister Beata Szydlo og udenrigsminister Witold Waszczykowski tirsdag på en pressekonference.

  Kidnappet i november

  De fem søfolk blev kidnappet den 27. november, hvor pirater tidligt om morgenen trængte om bord på det polske skib. 11 besætningsmedlemmer undslap piraterne ved at låse sig ind i skibets motorrum, men fem søfolk blev taget til fange af piraterne.

  Udenrigsministerium i aktion

  Det polske udenrigsministerium nedsatte efter kidnapningen en arbejdsgruppe, der har bistået den polske repræsentation i Nigeria.

  Udenrigsministeriet sendte blandt andet medarbejdere til Nigeria, der har taget kontakt til de centrale og lokale myndigheder, der hjalp den polske side med at komme i kontakt med kidnapperne.

  Det polske rederi Euroafrica har herefter forhandlet med kidnapperne og fået gidslerne fri efter mindre end to ugers fangenskab.

  I god behold

  Polens statsminister Beata Szydlo har selv været i kontakt med de fem søfolk og kunne fortælle, at de alle er i god behold, selvom de er trætte.

  Søfolkene og deres familier vil fortsat få hjælp fra den polske stat, herunder psykologhjælp.