Polske soldater på plads i Afghanistan-provins

  Polske_soldater_på_arbejde_i_Afghanistan

  Polske styrker har bl.a overtaget sikkerhedsansvaret for den farlige vej mellem Kabul og Kandahar i Afghanistan. Foto: Forsvarsministeriet, Polen.


  1.600 polske soldater er rykket ind i Ghazni-provinsen i det vestlige Afghanistan og har overtaget ansvaret for sikkerheden. En af de farligste opgaver bliver at sikre vejen mellem Kabul og Kandahar.


  Polen har overtaget Ghanzi-provinsen, hvor de polske soldater nu har fået ansvaret for sikkerheden og uddannelse af afghansk sikkerhedspersonale. Styrkerne skal overvåge transporter i området og være klar til kamp døgnet rundt i tilfælde af angreb.

  Farlig vej

  Vejen mellem Kabul og Kandahar går gennem Ghanzi-provinsen. 300 km af den skal fremover overvåges af de polske tropper. Strækningen er den vigtigste – og måske farligste – transportrute i Afghanistan.

  Forsvarsminister Bogdan Klich, der har været på besøg i Ghanzi-regionen, siger til Polskie Radio, at den forøgede koncentration af polske soldater i området vil øge soldaternes personlige sikkerhed.

  Polsk helt i Afghanistan

  De 1.600 polske soldater er rykket ind i Jacek Winkler-basen, der er opkaldt efter en berømt polsk frihedshelt. Han kæmpede mod Sovjetunionen og kommunismen i Afghanistan i 80’erne – på samme tidspunkt som Solidarnosc kæmpede i Gdansk mod samme dominans.

  Den polske forsvarsminister Bogdan Klich har bestilt en mindeplade, der skal anbringes på basen til hæder for Jacek Winkler og til minde om hans kamp mod kommunismen.