Polske studerende vinder international arkitekt-konkurrence

  Polske_studnter_vinder_en_arkitektkonkurrence1

  Projektet for den moderne brandstation i San Fransisco der vandt konkurrencen i San Fransisco. PR-foto.


  GDANSK: To studerende fra Gdansk Tekniske Universitet løb med førstepræmien i en arkitekt-konkurrence i San Fransisco.


  To polske arkitekt-studerende har vundet en arkitekt-konkurrence om en ny brandstation i San Fransisco. Deres projekt indeholdt blandt andet en mobil landingsbane og et rekreativt område. Sammen med førstepladsen vandt de unge arkitekter 3.000 Euro.

  Praktiske hensyn

  – I designfasen tog vi hensyn til alt det udstyr, der anvendes af brandfolk, brandbilernes størrelse, tilkørselsveje, helikopter-landingsplads, sikkerhedszoner, indkvartering og placering af vandtanke i brændbare materialer, fortæller Kacper Radziszewski og Jakub Grabowski til net-portalen tvn24.

  3 zoner

  Brandstationen skulle efter konkurrencens regler ligge på en tom mole, der gik ud i San Franciscos havn. Ifølge Universitetet i Gdansk inddelte de to studerende brandstationen i 3 zoner: En bygning til brandfolkene med et parkeringshus i flere etager, en mindepark for San Franciscos brandfolk med adgang for offentligheden og en flydende landingsbane.

  Har vundet tidligere

  Kacper Radziszewski og Jakub Grabowski har tidligere vundet en global konkurrence i juni 2013. Den gang tegnede de et projekt til Camelot Research & Visitors Center. Konkurrencen modtog 343 projekter fra hele verden.