Poznan

Poznan_er_den_bedste_by_i_Polen_at_leve_i_0

Mieszko I, hvis ansigt er afbilledet på 10 zlotysedlen, gjorde Poznan til den første hovedstad i Polen. Poznan er hovedstaden i Wielkopolska – en af de vigtigste, polske regioner. De vigtigste grunde til at besøge Poznan er hundredevis af erhvervsmesser og sportsbegivenheder. I pauserne mellem forretningsmøderne kan du beundre de historiske rigmandshuse, der repræsenterer en lang række af de arkitektoniske stilarter, som kan findes over hele Polen – fra arkitektur i romersk stil af høj kvalitet over art nouveau til hypermoderne bygninger i det 21. århundrede. . Poznan er stolt over den ældste del af byen, som kaldes Ostrow Tumski, et kvarter, der blev etableret i middelalderen i gaderne omkring den gamle markedsplads med det store renæssancerådhus. Har du planer om at besøge Poznan, anbefaler vi, at du går ind på Poznans hjemmeside, hvor du på tre sprog kan finde en præsentation af bygninger og historien om dette charmerende sted.

Det moderne Poznan er en metropol, sprængfyldt med liv og et fremragende sted for erhvervslivet. Blandt byens 565.000 borgere er der mere end 133.000 studerende, som om aftenen fylder de utallige pubber, cafeer, klubber og biografer. Byen er vært for en lang række internationale festivaler, koncerter, happenings, udstillinger, samt forestillinger, præsentationer og gallafester.

Mange store arrangementer afholdes i det smukke område ved kaproningsbanen “Malta” i den østlige del af byen, hvor der også findes en skibakke. En særlig interessant begivenhed er Sankt Martins-Dagene (DNI Świętomarcińskie), som er en fest til minde om byens skytshelgen Sankt Martin.

I nærheden af Poznan kan du hvile ud omgivet af natur. Byen ligger tæt på de smukke søer i Wielkopolska Nationalpark. Parken kan besøges på to hjul ad cykelruten Petla Poznanska, som er en del af den europæiske pilgrimsrute “Sankt Jacobs vej”, der fører gennem Wielkopolska.