Præsident: Polen sender ikke F16-kampfly til Ukraine

Polen sender ikke F16-kampfly med i gruppen af lande, der vil sikre at Ukraine får tilført F 16-kampfly til at bekæmpe russernes invasion. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen sender ikke F16-kampfly til Ukraine, siger den polske præsident Andrzej Duda til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.


Polen sender ikke F16-kampfly til Ukraine, siger den polske præsident. Det sagde Andrzej Duda på Island til topmødet i Europarådet med andre europæiske stats- og regeringschefer.

Polen er dermed ikke med i den gruppe af lande, som arbejder på at forsyne Ukraine med F16-kampfly. I en kommentar til PAP siger den polske præsident:

– Polen har overført en hidtil uset mængde våben til Ukraine sammenlignet med andre EU-lande. Vi har forsynet Ukraine med over 300 kampvogne og næsten alle vores MiG-29 kampfly, som Ukraine havde bedt os om fra krigens begyndelse.

– Vi har givet våben til en værdi af milliarder af dollars. Det antal af F16-kampfly som vi har, tillader ikke at vi giver nogen af ​​dem til Ukraine, siger den polske præsident.

Den britiske regeringsleder Rishi Sunak og hans hollandske kollega Mark Rutte, lovede i denne uge at opbygge en international koalition, for at kunne yde støtte med kampfly til Ukraine, skriver internationale nyhedsmedier.

TV2 - Polen sender kampfly til Ukraine. Statsminister, forsvarsminister og chefredaktør. 20 mar 2023