Præsident samler 87 eksperter i nyt nationalt råd

  Præsident_indkalder_nationalt_råd_til_at_diskutere_Polens_fremtid

  Det Nationale Råd til Udvikling består af 87 forskere, politikere og repræsentanter fra forskellige samfundsorganisationer. Foto: Eliza Radzikowska-Bialobrzewska.


  WARSZAWA: Præsident Andrzej Duda har indkaldt 87 rådgivere til et nyt nationalt råd, der skal diskutere Polens fremtid og komme med politiske anbefalinger til præsidenten.


  Polens præsident Andrzej Duda oprettede fredag et Nationalt Råd til Udvikling og indkaldte 87 polske forskere, politikere og repræsentanter fra kommuner, fagforeninger og andre samfundsorganisationer.

  Ti arbejds-grupper

  Rådet er opdelt i ti arbejds-grupper, der skal diskutere emner som økonomi, sundhed, familie- og socialpolitik, udenrigspolitik og kultur og historie-politik.

  Arbejdsgrupperne skal komme med ideer og anbefalinger til Polens udvikling over de kommende 10, 20, 30 år, sagde præsident Duda fredag, da han bød medlemmerne velkommen i præsidentpaladset.

  Genoprette og udvikle Polen

  – Jeg ønsker mig, at I skal udarbejde en vidtrækkende plan, der skal genoprette og udvikle Den Polske Republik. Jeg drømmer om en stærk polsk stat. Jeg tror på, at det takket være jeres ekspert-støtte og takket være samarbejdet mellem regeringen og parlamentet bliver muligt, sagde Duda

  Lech Kaczynskis ide

  Ideen med et Nationalt Råd til Udvikling er ikke ny i Polen. Tidligere præsident Lech Kaczynski, der ligesom præsident Andrzej Duda kom fra partiet Lov og Retfærdighed (PiS), indkaldte et lignende råd i 2010. Det nåede dog kun at mødes to gange, før Lech Kaczynski blev slået ihjel ved flystyrtet i Smolensk i april 2010.