polsk_præsident_med_ski_på

Præsident Bronislaw Komorowski benyttede besøget i det polske vintersportsområde til selv at komme ud på ski. Foto: prezydent.pl


BIALKA TATRZANSKA: Polens og Slovakiet bør i fællesskab give et bud på at arrangere vinter-OL i 2022, mener den polske præsident.


Et fælles bud fra Polen og Slovakiet om at arrangere vinter-OL i 2022 vil være en oplagt mulighed, mener Polens præsident, Bronislaw Komorowski.

– Organiseringen af vinter-OL er kun mulig i samarbejde med Slovakiet, sagde præsidenten under et besøg i bjergbyen Bialka Tatrzanska ifølge The Warsaw Voice.

Bronislaw Komorowski fortalte, at han snart vil holde et møde med sine kolleger fra Slovakiet og Tjekkiet for at diskutere planerne.

Erklæring om fælles-OL

Formændene for de olympiske komiteer i Polen og Slovakiet har allerede sammen med Krakows borgmester underskevet en hensigtserklæring om et fælles arrangement af vinter-OL 2022.

Planen er, at de fleste is-discipliner skal afvikles i Krakow, mens skikonkurrencerne skal deles mellem Polen og Slovakiet. Desuden skal en del af kampene i ishockeyturneringen spilles i Slovakiet.

Arrangøren vælges i 2015

De byer, der ønsker at arrangere vinter-OL, skal aflevere deres bud senest 14. november i år. I juli 2014 offentliggør Den internationale Olympiske Komité (IOC) en liste med de byer, der kan komme i betragtning.

Kandidater

Værtsbyen for vinter-OL 2022 bliver udvalgt 31. juli 2015 på Den internationale Olympiske Komités 127. session i Kuala Lumpur.

En række andre byer har allerede tilkendegivet, at de vil byde ind på arrangementet:

Beijing/Zhangjiakou, Kina
Alma Ata, Kasakhstan
Sarajevo, Bosnien-Herzegovina
Nice, Frankrig
München, Tyskland
Oslo, Norge
Brasov, Rumænien
Barcelona, Spanien
Graubünden (St. Moritz/Davos), Schweiz
Lviv, Ukraine

Næste gang der er vinter-OL er i 2014 i Rusland.