trump_duda
Den polske præsident Andrzej Duda har tidligere besøgt Det Hvide Hus. I næste uge skal han besøge sin amerikanske kollega Donald Trump. Han vil formentlig fortælle Duda, at USA på et tidspunkt flytter soldater fra Tyskland til Polen. Arkivfoto.

WASHINGTON: Præsident Andrzej Duda dropper valgkampen i Polen, og rejser til USA for at besøge Donald Trump.

LÆS  Højesteret drukner i klager over præsident-valget

Det Hvide Hus har bekræftet, at den polske præsident Andrzej Duda kommer til Washington i den kommende uge for at besøge Donald Trump. Den polske præsident søger genvalg den 28. juni, men rejser trods den planlagte valgkamp i Polen til USA.

– Besøget kommer på et kritisk tidspunkt for både USA og Polen, da vi genåbner vores lande efter måneder hvor vi har kæmpet mod coronavirus-pandemien, skriver Det Hvide Hus i en erklæring onsdag ifølge Reuter.

Soldater til Polen

På mødet ventes det, at Donald Trump vil fortælle Andrzej Duda, at USA vil flytte soldater fra Tyskland til Polen. En sag der har skabt uro i NATO-alliancen, og en handling som vil få Rusland til at reagere mod grænsen til Polen. Det har Moskva for længst meddelt.

Præsidenter i valgkamp

Men det er to pressede præsidenter der mødes i den kommende uge. Problemer og skandaler præger de to præsidenter, der er kommet galt af sted. Begge i forhold til LGBT-bevægelserne, hvor Donald Trump netop har tabt en sikker sag i den amerikanske højesteret. Andrzej Duda har med sine LGBT-udtalelser skabt et ramaskrig, denne gang i dele af sit eget bagland og i et omfang, der har fået Duda til at beskylde medierne for at fejlcitere ham. Men citaterne fejler ikke noget, og Donald Trump har måtte acceptere sit nederlag i den amerikanske højesteret.

Begge præsidenter søger genvalg, men taber terræn i meningsmålingerne. Det er det første udenlandske besøg i Det Hvide Hus, siden corona-krisen begyndte i marts.

LÆS  Polen bruger krise til at undertrykke borgere

 

 

LÆS  Kun tre præsident-kandidater tilmeldt tv-debat