WARSZAWA: Lech Kaczynskis datter Marta, og tvillingebror Jaroslaw har anmodet om, at Polens afdøde præsident og præsidentfruen Maria, begraves ved Wavel Slottet i Krakow.

(Visited 1 times, 1 visits today)
LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly


Selv om det endnu ikke er bekræftet fra officielle kilder i Polen, så vil den afdøde præsident Lech Kaczynski og førstedamen Maria Kaczynska blive bisat i Wawel-katedralen i Krakow, skriver flere polske medier.

Wawel Slottet er også begravelsesplads for polske konger, nationale helte, generaler, revolutionære, herunder Jan III Sobieski, Tadeusz Kosciuszko, de nationale digtere: Adam Mickiewicz, Juliusz Slowacki og Cyprian Kamil Norwid og Jozef Pilsudski, der var grundlægger af Polens anden republik.

Ved general Sikorski

Det menes, at parret skal finde endelig hvile ved siden af Polens eksil-premierminister under Anden Verdenskrig, general Wladyslaw Sikorski, der fik afbrudt de diplomatiske forbindelser til Stalin og Moskva, da han krævede at det internationale Røde Kors skulle undersøge Katyn-massakren.

Stalin stod bag, men gav Hitler skylden for at have udført de mere end 22.000 henrettelser.

Deler skæbne

Den polske eksilleder, general Sikorski, døde under mystiske omstændigheder ved en flyulykke den 4. juli 1943 på Gibraltar, få måneder efter kravet om en undersøgelse af Katyn.

Ceremoni i Warszawa

Lørdag vil der blive afholdt en mindeceremoni på Pilsudski-pladsen i Warszawa for de 96 højtstående polakker, der omkom i lørdags.

(Visited 1 times, 1 visits today)
LÆS  Krakow deler sorg med lokale muslimer