Præsidentens fly måtte nødlande i Warszawa

Nødlanding Polen
Polens præsident Andrzej Duda skulle have taget imod den amerikanske præsident Andrzej Duda, men den polske præsidents fly måtte vende tilbage og nødlande i Warszawa. Den polske forsvarsminister tog i stedet imod den amerikanske præsident. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda kom for sent til at modtage Joe Biden, da hans fly måtte nødlande i Warszawa.


Polens præsident Andrzej Duda var på vej til lufthavnen i Jasionka tæt ved Rzeszow i det sydlige Polen, da flyet måtte vende om og nødlande. Flyet landede sikkert klokken 13.40 i Warszawa Chopin Lufthavnen. Et nyt fly stod klar til præsidenten, da dermed kom for sent til modtagelse af den amerikanske præsident Joe Biden tæt på grænsen til Ukraine.

Andrzej Duda landede i Rzeszow lidt før klokken 15.00. Han skulle have landet 14.15.

Tvunget til at nødlande

Ifølge det polske frie medie Onets oplysninger var det en teknisk fejl der tvang præsidentens fly til nødlanding. Myndighederne vil ikke fortælle om sagen, men henviser til at en undersøgelse er gået i gang.

Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak tog imod den amerikanske præsident, i fraværet af den polske præsident.

Joe Biden indledte sit besøg i Polen i Rzeszow, hvor han vil deltage i et møde om flygtningesituationen. Han vil også mødes med soldaterne fra den 82. luftbårne division, oplyser Det Hvide Hus.

LINK: Det Hvide Hus

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.