Præsidentkandidat får hård kritik i polsk presse

  Magdalena_Ogorek_(agurk)_polsk_præsidentkandidat_polen_polennu

  Den 35-årige Magdalena Ogorek, der opstiller som præsidentkandidat for Demokratisk Venstre Alliance (SLD) får drøje hug af polske politiske iagttagere. Foto: TVP24.


  WARSZAWA: Præsidentkandidaten fra Polens tredje største parti, den 35-årige Magdalena Ogorek, får drøje hug i polsk presse.


  Partiet, Den Demokratiske Venstrealliance (SLD), opstillede for nyligt den 35 årige Magdalena Ogorek som partiets præsidentkandidat. Efter det første pressemøde med partiformanden, får hun drøje hug. Ogorek er 35 år gammel, og det er minimums alderen for en præsident i Polen i henhold til forfatningen.

  Agurken

  Magdalena Ogorek har da også allerede fået tilnavnet: Agurken (Ogorek betyder agurk på polsk, red.).

  Flere polske medier stiller stort spørgsmålstegn ved kandidatens kvalifikationer.

  Journalist og politisk kommentator, Tomasz Lis, skrev, at kandidaten har gabt over mere end hun kan magte med henvisning til hendes beskedne erfaring i politik.

  Blev afbrudt af formand

  – Under hendes første pressekonference, måtte SLD formanden (tidligere statsminister Leszek Miller, red.) tage mikrofonen fra hende, mens hun var ved at kræve nye love i Polen. Flot, skriver Tomasz Lis og fortsætter:

  – Hun er ambitiøs, meget ambitiøs.

  En kendt kvindeforkæmper har også taget offentligt afstand fra den nye kandidat, da man i ligestillings-kredse anser hende for at være i lommen på de gamle mænd i partiet. Det er Ogoreks ambition at samle den polske venstrefløj.

  Uden erfaring

  Ogorek startede indledte sin første pressekonference ved at sige, at hun havde erhvervserfaring fra både præsidenten og statsministerens stab, og at hun har arbejdet som konsulent for Nationalbanken i Polen.
  Det polske Newsweek skriver, at det ikke betyder at hun har den fornødne erfaring til en så vigtig post. Bladet er heller ikke imponeret over hendes valgerklæringer.

  Valg i maj

  Andre polske medier skriver, at det alene er fordi hun er ung kvinde, at debatten rejser sig. Magdalena Ogorek stod til seks procents opbakning i meningsmålingerne, da hun havde meddelt sit kandidatur – og før hendes første pressemøde.

  Der er præsidentvalg i Polen i maj måned.