Præster skal betale til fælles social sikringsfond

  Minister_of_Administration_and_Digitisation_Michal_Boni

  Ministeren for administration og digitalisering Michal Boni (th.) vil omlægge midlerne til kirken. Det betyder bl.a. at præster ikke skal fritages fra at betale fælles sociale udgifter, og at staten stopper kompensationer fra tab af kirkens ejendom. Foto: Gov.pl.


  WARSZAWA: Polens regering har på et møde med kirken krævet, at præster ikke længere skal være fritaget fra at betale til den fælles nationale sociale sikringsordning.


  Regeringen vil tvinge præsterne til at betale til den fælles sociale sikringsordning som alle polakker i job betaler til. Det kom frem på et møde mellem regeringen og kirken.

  Krav begge veje

  Regeringen vil have fjernet mange af kirkens privilegerer, og omvendt kræver kirken flere penge af staten, på grund af beslaglæggelserne af kirkens ejendom under kommunismen.

  Ministeren for administration og digitalisering Michal Boni er kommet med et forslag, der reelt vil stoppe statens betalinger til en fond (aktuelt 89 millioner zloty i 2011), som er dækning for tabene under kommunismen.

  Kirkeskat på 0,3 procent

  Ministeren foreslå også, at borgere i Polen skal betale kirkeskat på 0,3 procent om året, hvilket vil give kirken cirka 100 millioner zloty om året, som kompensation for de øvrige tilskud, der herefter skal bortfalde.

  Nedskæringerne i bidragene til kirken, er et valgløfte som statsminister Donald Tusk kom med, forud for valget den 9. oktober sidste år.