Prognose: Det bliver en varm sommer i Polen

Varm sommer i Polen
Det bliver en varm sommer i Polen, viser den seneste fire måneders prognose fra IMGW. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens Meteorologiske Institut (IMGW) forudser en varm sommer i Polen, fremgår det af en ny fire måneders prognose.


Det bliver en varm sommer i Polen. I al fald hvis man skal tro den seneste fire måneders prognose fra Polens Meteorologiske Institut (IMGW). På den korte bane lover IMGW godt vejr i hele den kommende uge, og de går endda så vidt, som til at fastslå at foråret nu endelig er kommet til Polen.

Januar var ekstremt varm og meget fugtig, oplyser IMGW, og den fjerdevarmeste januar siden 1951. I februar var gennemsnitstemperaturen 1,6 grader varmere end gennemsnittet for februar.

Varm sommer i Polen

I perioden fra april til juli vil der blive temperaturer på op til 35 grader. De maksimale plus grader i de fire kommende måneder er ifølge de polske meteorologer.

April: 19-22 grader

Maj: 30 grader

Juni: 32-35 grader

Juli: 33-35 grader

– Sommeren kan blive meget varm, siger Grzegorz Walijewski, der er talsmand for IMGW.

– De nævnte temperaturer er maksimum temperaturer, og det betyder selvfølgelig ikke at det er hver dag. Men at tyder på en god og varm sommer, siger han til onet.pl.

 

 

 

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

 

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder