Putin kommer på besøg i Gdansk den 1. september

  Vladimir_Putin_kommer_på_officiel_visit_til_Polen

  Den russiske regeringsleder Vladimir Putin, kommer til Gdansk og deltager i markeringen af 70 års dagen for Anden Verdenskrigs start.


  For første gang siden 1989 kommer en russisk regeringsleder til Polen på officielt besøg.


  Når starten på Anden Verdenskrig skal markeres den 1. september ved Gdansk, der hvor krigen startede, så er også Ruslands premierminister Vladimir Putin blandt gæsterne.

  Officielt besøg

  Putin kommer i samme forbindelse på officielt besøg, hvor han skal mødes med sin polske kollega Donald Tusk og Polens præsident Lech Kaczynski i Warszawa.

  Det meddelte flere polske tv-stationer med henvisning til udtalelser fra Polens udenrigsminister Radek Sikorski, der ankom til den russiske hovedstad.

  Udenrigsminister Radek Sikorski er lige nu i Moskva for at planlægge besøget.

  Bedre forhold

  Hovedformålet med besøget er at styrke de polsk-russiske relationer, økonomisk og kulturelt. Polens samhandel med Rusland er på 30 milliarder USD om året.

  Fælles planer

  Polakkerne og russerne har aftalt, kun at tale om fælles planer de er enige om, for at kunne tilnærme sig hinanden. Mange uløste spørgsmål ligger stadig og truer forholdene mellem Rusland, EU, NATO og Polen.

  EU’s plan for østlige partnerskaber, der skal bedre forholdet mellem de tidligere republikker i det tidligere Sovjetunionen republikker afvises kategorisk af Moskva.

  De polsk-russiske drøftelser om massemordene i Katyn-skovene, er stadig et åbent sår, som kan forpeste forhandlingsklimaet, oplyser Polskie Radio og fortsætter:

  Det russisk-tyske projekt Nord Stream gasledningen, er også et emne hvor de to parter står stejlt overfor hinanden.

  Ukraine, Georgien og NATO

  Polske Radio citerer endvidere kilder i Moskva:

  – Rusland vil overfor Polen i detaljer gøre det klart overfor polakkerne, hvorfor Rusland afviser ethvert forsøg på at integrere Georgien og Ukraine i NATO.

  – At flirte med Georgiens præsident Mikheil Saakashvili og støtte USA’s planer om at anvende missilforsvaret i Polen, er helt uacceptable holdninger, sagde det russiske udenrigsministeriums talsmand Andrei Nesterenko til RIA Site-opdatering.