Rambøll skal bane vejen for dansk-polsk gasledning

  lars_loekke_beata_szydlo_polen_statsminister_polennu_jens_moerch
  Polens daværende statsminister Beata Szydlo til møde med Danmarks daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

  Polens statsminister Beata Szydlo og præsident Andrzej Duda har begge besøgt Danmark for at lægge pres på et dansk ja til en gasledning mellem Danmark og Polen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk


  KØBENHAVN: Det danske ingeniørfirma Rambøll skal lave forundersøgelserne til Baltic Pipe gasledningen mellem Danmark, Norge og Polen.


  Rambøll har netop fået fat i et stort projekt for det polske firma Gaz System, der skal sikre forsyning af naturgas fra Nordsøen til Centraleuropa, skriver Børsen.

  Der er tale om en stor ordre, der sikrer Rambøll fremtidig omsætning for et stort trecifret millionbeløb for opgaver, der består af miljøvurderinger og design af den 600 til 800 kilometer lange gasledning.

  Usikker Baltic Pipe

  Ordren er sikker, da den består af forudgående undersøgelser, før det endelige projekt kan godkendes af myndighederne.

  – Vi vandt Baltic Pipe-gasledningen over Østersøen på grund af kombinationen mellem olie/gas-området og vores miljøkompetencer. Det betød, at vi kunne slå konkurrenterne, siger Rambølls topchef Jens-Peter Saul, til Børsen.