Regering lukker Gdansk-regionen den 13. marts

regering lukker Gdansk
Gdansk lukkes helt ned fra den 13. marts, har Kaczynski regeringen besluttet. Det sker selv om smittestigningen er større andre steder i landet. Arkivfoto.

GDANSK: Polens regering lukker Gdansk ned 13. marts på grund af høje smittetal. Men det er værre andre steder i Polen, hvor der ikke lukkes.


Regering lukker Gdansk. Det er en kendt sag, at Kaczynskis regering med alle midler forsøger at miskreditere styret i Gdansk, hvor regeringspartiet ikke har nævneværdig indflydelse. Den polske regering har også fjernet 40 procent af de regionale midler til Gdansk, som byen normalt modtager fra EU. Og nu har Kaczynskis regering tilsyneladende fundet en ny vej, til at genere myndighederne i Pommern.

Sundhedsminister Adam Niedzielski sagde fredag, at det gennemsnitlige antal nye daglige infektioner i Polen var steget markant, mest i Gdansk.

– Disse tal gør indtryk, Pommern (Gdansk-regionen) er blandt de regioner i Polen der har det højeste antal nye corona tilfælde, sagde ministeren på fredagens pressemøde.

Tallene passer ikke

Men ifølge sundhedsministeriets egne tal, passer den oplysning ikke. De seneste dage har Gdansk regionen ”kun” haft det tredje højeste antal nye smittede. Overgået af Warszawa og Katowice. Men det er kun Gdansk, der lukkes ned. I forvejen er regionen – med Olsztyn som hovedby – også blevet lukket ned i sidste uge, men her varsles der nu lempelser. Men der lukkes ikke ned i hverken Warszawa eller Katowice, hvor antallet af nye smittetilfælde er langt større end i Gdansk. Se den seneste uges nye smittetal nederst.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

Regeringen lukker alle hoteller i Gdansk

Regeringens ned lukning i Gdansk-regionen betyder flere og nye begrænsninger for indkøbscentre, mens hoteller, teatre, biografer, museer og svømmehaller i regionen skal lukke i mindst en uge. De endelige regler er endnu ikke kendte.

Ny smittede den seneste uge

Her er smittetallene i Polen fordelt på regioner den seneste uge. De tre regioner med flest tilfælde opremses. Regionen betegnes efter hovedbyen:

5/3 – Warszawa (2.910) – Katowice (1.873) – Gdansk (1.318)
4/3 – Warszawa (2.563) – Katowice (1.620) – Gdansk (1.337)
3/3 – Warszawa (2.750) – Katowice (1.989) – Gdansk (1.399)
2/3 – Warszawa (1.279) – Olsztyn (924) – Katowice (426)
1/3 – Warszawa (1.051) – Gdansk (643) – Katowice (373)
28/2 – Warszawa (2.069) – Katowice (997) – Gdansk (943)
27/2 – Warszawa (2.272) – Katowice (1.272) – Gdansk (1.050)

EKSTERNT LINK: Restriktioner for Gdansk (polsk)

Flere nyheder fra Polen? Er der en ny regering på vej i Polen? Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem – efter nye EU- regler pr. 1 februar – kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID.

corona polen gdansk
Et billede fra Gdansk gamle bydel, der viser hvordan floden der løber gennem byen ser ud, efter at sneen er smeltet. Foto: Miasto Gdansk/Tomasz Cichocki.