Regering vil ombygge erhvervslokaler til boliger

regering-byggeri_warszawa_2018_jens_moerch_polennu
Polens regering vil nu tillade at ombygge erhvervsbygninger til boliger. Det meddelte udviklingsminister Wademar Buda onsdag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering vil tillade at erhvervsejendomme ombygges til boliger, så der er plads til flere ukrainske flygtninge.


Polens regering vil i et nyt lovforslag tillade at ombygge erhvervsejendomme til boliger, skriver Polsk Radio. Det skal ske for at skabe flere boliger til polakker, og for at kunne huse ukrainske flygtninge.

Det er Polens udviklings- og teknologiminister Waldemar Buda der kom med meddelelsen på et pressemøde onsdag.

Regering: Plads til polakker og ukrainere

– Ved at gøre det nemmere at omdanne erhvervsbygninger til boliger forventer vi, at der vil blive skabt flere tusinde lejligheder på kort tid, sagde ministeren. Han sagde også, at corona-pandemien har betydet at flere holder møder online og e-handlen er steget markant. Derfor er der heller ikke brug for så mange erhvervslokaler, fastslog ministeren.

– Det er bedre at ombygge de tomme bygninger end at rive dem ned, sagde Buda.

Ifølge lovforslaget vil de konkrete beslutninger om at omdanne erhvervsbygninger til boliger blive truffet af de lokale byråd. Ministeren meddeler også, at man vil forsøge at reduceret bureaukratiet til et absolut minimum.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.