Regeringen haler ind på oppositionen i ny meningsmåling

  Forskellen_mindskes_mellem_regeringen_og_oppositionen_i_ny_meningsmåling_2

  Statsminister Ewa Kopacz parti Borgernes Platform haler ind på oppositionspartiet Lov og Retfærdighed i ny måling. Foto: Polens Statsministerium.


  WARSZAWA: Forskellen mellem regeringen og oppositionen er blevet mindre i ny meningsmåling op til parlamentsvalget i Polen.


  Polens største oppositionsparti Lov og Retfærdighed (PiS) ville få 34 procent af stemmerne, mens Polens største regeringsparti Borgernes Platform (PO) ville få 30 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det fremgår af en ny meningsmåling fra CBOS.

  Forskel mindsket

  I forhold til den sidste meningsmåling fra CBOS er forskellen mellem Polens to største partier blevet mindre. Mens PiS har mistet støtte fra to procent, har PO vundet støtte fra tre procent flere end ved sidste måling.

  Ingen andre målinger har spået så tæt løb mellem Polens største partier de seneste måneder.

  Fem partier i parlamentet

  I alt ville fem partier komme i parlamentet, hvis der var valg i dag ifølge målingen. Kukiz´15 ville få 7 procent, Moderne Polen ville få 6 procent og Det Polske Bondeparti (PSL) ville få 5 procent af stemmerne.

  Partierne KORWiN og Sammen ville komme under spærregrænsen, og det sammen ville valgalliancen Forenet Venstre, der får 5 procent af stemmerne i meningsmålingen, men som skal have 8 procent for at komme over spærregrænsen for valgalliancer. 8 procent siger i målingen, at de vil stemme til valget, men de ved endnu ikke, hvem de vil stemme på.

  Forskellige målinger

  Samtidig med målingen fra CBOS blev der gennemført en anden måling af meningsmålingsinstituttet IBRiS for Onet.pl, der gav 36,9 procent til oppositionspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) og 25,5 procent til regeringspartiet Borgernes Platform (PO), hvilket er en forskel på knap 10 procent.

  Der kan være store udsving mellem de polske meningsmålingsinstitutter på grund af forskellige opgørelsesmetoder og statistiske udsving.