Regeringen_i_Polen_lover_børnepenge_fra_april_måned
WARSZAWA: Polens nyvalgte regering lover børnepenge fra april måned, men mangler stadig at finde pengene i næste års budget.

Børnepenge på 500 zloty om måneden var et af de valgløfter, som Polens ny regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) gik til valg på op til parlamentsvalget den 25. oktober, og tirsdag fremlagde statsminister Beata Szydlo sammen med familie-, beskæftigelses- og socialminister Elzbieta Rafalska en køreplan for indførelsen af de ny børnepenge på en pressekonference.

Børnepenge til alle fra barn nummer to

Børnepenge til det første barn vil blive afhængig af familiens indkomst, der maksimalt må være på 800 zloty om måneden for hver voksen person i familien.

Der vil derimod ikke blive nogen indtægtsgrænse for at modtage børnepenge for barn nummer to eller flere, oplyste familieministeren.

Vil dække 3,7 millioner børn

Det er første gang, at der indføres børnepenge, som er tilgængelige for alle familier i Polen, og regeringen vurderer, at 3,7 millioner børn vil få glæde af den ny ydelse fordelt på to millioner familier.

Penge skal findes i budgettet

Finansieringen af de ny børnepenge skal findes i næste års budget, som stadig mangler at komme på plads, men som regeringen har bebudet vil komme på plads i løbet af december måned.

Fattige familier mister ydelser?

Ifølge regeringen vil ingen polske familier tabe penge på indførelsen af de ny børnepenge, men den velgørende organisation CENEA vurderer, at 340.000 familier vil miste dele af deres socialhjælp, hvis de søger om de ny børnepenge. Heraf vil de 150.000 fattigste familier slet ikke få noget ud af de ny børnepenge, hvis de indføres i den fremlagte form, vurderer CENEA over for TVN24.