Regerings-rokade i Polen gav seks nye ministre

  Regeringen_i_Polen_får_seks_nye_ministre_i_rokade_af_Donald_Tusk

  De nye ministre blev præsenteret af statsminister Donald Tusk i går. Foto: Polens statsministerium.


  WARSZAWA: Statsminister Donald Tusk udnævnte i går seks nye ministre, der skal give regeringen fornyede kræfter.


  Statsminister Donald Tusk gennemførte i går en regeringsrokade, hvor han udnævnte seks nye ministre og en ny vice-statsminister.

  Ny vice-statsminister

  Den hidtidige minister for regional udvikling Elzbieta Bienkowska blev udnævnt til ny vice-statsminister og fik et nyt omfattende ministerium for infrastruktur og udvikling. Det ny ministerium er slået sammen af det tidligere ministerium for regional udvikling og ministeriet for transport, bygninger og hav-økonomi.

  Seks nye navne

  Mateusz Szczurek blev ny finansminister. Rafal Trzeskowski blev ny minister for administration og digitalisering. Lena Kolarska-Bobinska blev ny minister for forsknings og videregående uddannelser og Joanna Kluzik-Rostkowska blev ny undervisningsminister. Andrzej Biernat blev minister for sport og turisme, mens Maciej Grabowski blev ny miljøminister.

  Nødvendigt med ny energi

  – Vi står foran en stor chance i form af EU-midlerne og i forbindelse hermed også, at krisen er ved at være ovre. Det er en chance for at tage endnu et udviklings-skridt, og derfor er det nødvendigt med ny energi, sagde Donald Tusk om planerne med sit ny ministerhold.

  Kun tre ministre har holdt siden 2007

  Donald Tusk sagde under pressemødet også, at der nu kun er tre ministre, der har været med i hans regering uafbrudt siden 2007. Det er Radoslaw Sikorski, Elzbieta Bienkowska og Bogdan Zdrojewski.