Regeringskritiske medier har mistet millioner

  marc_walder_springer_onet

  Direktøren for mediekoncernen Ringier Axel Springer Media AG, Marc Walder, siger at koncernen har mistet millioner af euro, ligesom der er igangsat falske rygter om at man vil sælge ud af de polske medier. PR-foto.


  WARSZAWA: Mediekoncernen der blandt andet ejer onet.pl og Newsweek Polska har mistet millioner, men direktøren afviser falske rygter om frasalg.


  Marc Walder, der er direktør og bestyrelsesmedlem i det ny joint-venture (Ringier Axel Springer Media AG) der blandt andet ejer onet.pl og Newsweek Polska, afviser rygter om at koncernen vil sælge ud af de polske medier. Det siger han til tyske Neue Zürcher Zeitung.

  Rygter fra regeringen

  – Det er ondsindede rygter som er sat i gang af nogle med relationer til den polske regering, siger Marc Walder til den tyske avis. Vi er uafhængige medier, der driver uafhængig journalistik, men det bryder de sig åbenbart ikke om, siger Walder.

  Tab af indtægter

  Han afviser at mediekoncernen vil sælge de polske medier, til trods for at ejerne har mistet millioner af euro på annoncer, banner og andre indtægter fra myndighederne, siden Kaczynski regeringen kom til magten for snart to år siden, oplyser direktøren.

  Regeringen i Polen vil ikke have, at medier ejes med mere end 30 procent med udenlandsk kapital.

  Alvorlig situation

  – I månedsvis har der været en debat om ændringer i medieloven. Indtil nu er der intet konkret sket, men vi ser på situationen med stor alvor. Tonen mod os er meget stram, siger Springer-direktør Marc Walder.

  Ved den seneste oversigt for 2016 over medie og pressefrihed i verden, var Polen rykket en kategori ned og ud af det fine selskab som et frit og demokratisk land.