Regeringsledere til topmøde i varmen

  jerusalem

  De fire regeringsledere fra det såkaldte Visegrad-samarbejde, skal holde deres næste møde i den hellige by Jerusalem. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Regeringslederne fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn planlægger at holde næste topmøde i februar i Jerusalem.


  De nationalistiske regeringsledere fra de fire Visegradlande, skal efter planen holde deres næste møde i Jerusalem. Det skal holdes i midten af februar, og det er første gang de fire ledere holder møde udenfor deres egne lande. Af vejrmæssige årsager, er der ingen tvivl om at Jerusalem er et godt valg på den årstid. Men det er næppe den eneste årsag til at det usædvanlige mødested er valgt.

  Israelsk invitation

  Det er den israelske regeringsleder Benjamin Netanyahu der har inviteret de fire ledere ned i varmen, skriver nyhedsbureauet IAR. Det er ifølge israelske medier, Benjamin Netanyahus mål, at påvirke de central- og østeuropæiske ledere om, at EU er for kritisk overfor ham og den israelsk-palæstinensiske konflikt.

  Et nyt EU-kritisk samarbejde synes at være under opsejling. Polen og Ungarn er i forvejen på massiv konfliktkurs med de øvrige EU-lande.