Regeringspartiet fastholder anti-LGBT-erklæring

regeringspartiet
Krakow-regionen står til at miste 10 milliarder zloty i EU-tilskud, efter at regionsrådet med regeringspartiets mandater, har besluttet at opretholde erklæringen. Beslutning har givet anledning til ny splittelse i regeringspartiet. Arkivfoto.

KRAKOW: Et flertal med medlemmerne af regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS), har nedstemt et forslag om at trække en anti-LGBT-erklæring tilbage.


Torsdag formiddag har regionsrådet i Małopolska, hvor Krakow er hovedbyen, nedstemt et forslag om at trække en anti-LGBT-erklæring tilbage. Debatten om det nye forslag, har fået næstformanden i PiS-gruppen til at forlade partiet.

Men trods dette, besluttede et flertal fra regeringspartiet (PiS) medlemmer, at opretholde anti-LGBT-erklæringen ved en afstemning torsdag formiddag. Beslutningen kommer trods en trussel fra EU-kommissionen, der betyder at regionen kan miste cirka 10 milliard zloty, som skulle bruges på sundhedssektoren og på erhvervsstøtte.

Kun regeringspartiet stemte for

Imod stemte Borgernes Platform (PO), Bondepartiet (PSL) og det af hoppede PiS-medlem Tomasz Urynowicz. Han mener, at da han stemte for erklæringen i 2019 var det fordi kirken var under angreb fra ”LGBT-ideologien. Han havde ikke opfattet erklæringen, som en accept af at forskelsbehandle folk på grund af deres seksualitet og køn. Og heller ikke, at det er en kamp imod EU-værdierne.

Anti LGBT-regering

I juli indledte EU en ny sag mod Polen, fordi den polske regering ikke i tilstrækkelig grad sikre LGBT-personer i landet, lyder anklagen.

Polens Kaczynski-regering risikerer også at miste milliarder af euro på grund af retsstaten og ændringerne ved domstolen. Det kan et flertal af medlemslandene beslutte, efter en ny regel fra EU-topmødet sidste år, som betyder at landene ikke kan nedlægge veto mod den slags beslutninger.

Lublin

I Lublin-regionen har oppositionen krævet at deres anti-LGBT-erklæring bliver trukket tilbage. Der ventes en afstemning her i nær fremtid.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00