Rekordhøj polsk inflation på over 18 procent

inflation polen
Det er ikke kun bygningerne der stiger til vejrs i Polen. Det gør priserne også. Inflationen er nu den højeste i landet siden 1996. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Polen har en rekordhøj inflation på 18,4 procent, viser de seneste tal fra februar. Det er det højeste niveau siden 1996.


Polen har en rekordhøj inflation, der er på 18,4 procent. Det viser opgørelsen fra februar, og det er den højeste inflation i 27 år. Ifølge Polens Statistik (GUS) så er det især prisstigninger på fødevarer, transport og energi.

Mens inflationen gradvist er steget i Polen over de seneste to år, så mener økonomer, at tallene fra februar markere et højdepunkt, og at prisstigningerne vil aftage i de kommende måneder.

Den tidligere inflations rekord i Polen blev sat i oktober sidste år, hvor den var på 17,9 procent.

LINK: Polens Statistik (GUS)

Inflation – ikke her. Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.