Roman Polanski slipper ikke for retssag i USA

  Den polsk-fødte og verdensberømte filminstruktør Roman Polanski slipper ikke for yderligere tiltale, efter at han i 1978 stak af fra USA for at undgå en retssag om sex med en mindreårig. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En appeldomstol i Californien har afvist en anmodning fra den polsk-fødte filminstruktør Roman Polanski om, at droppe anklagerne om et seksuelt overgreb på en mindreårig pige.


  Roman Polanski, som er tilbageholdt af politiet i Schweiz, slipper ikke for at blive udleveret til retsforfølgelse i USA. Det har en appeldomstol i Califonien netop besluttet, skriver DR.

  Og der var heller ikke formildende omstændigheder at hente hos det amerikanske retsvæsen, der fastslog at sagen rummer særdeles alvorlige anklager mod den verdensberømte filminstruktør.

  Tilbageholdt i Schweiz

  Polanski har siden september været tilbageholdt i Schweiz som følge af den gamle sag. I begyndelsen af december blev han løsladt fra et fængsel i nærheden af Zürich og overført til sit feriehus i Gstaad.

  Her skal Polanski opholde sig, indtil det er blevet endeligt besluttet, om han skal udleveres til USA. Flugt siden 1978 Polanski har været eftersøgt af de amerikanske myndigheder lige siden, han i 1978 flygtede fra USA efter at have indrømmet et sexovergreb mod en 13-årig pige.

  Anklagemyndigheden i USA kræver dermed fortsat, at den 76-årige filminstruktør bliver udleveret for at blive stillet til ansvar for overgrebet i 1977.