Rusland har lovet at skrue op for gassen til Polen

  Nu bliver der igen skruet op for gassen til Polen, selv om Gazprom nægter at leverancerne har været reduceret. Foto: PGNiG.


  WARSZAWA: Gazprom i Rusland, der har reduceret gas-leverancerne til Polen og Ukraine, har lovet at skrue op for gassen igen.


  Mandag og tirsdag leverede Gazprom 20-25 procent mindre gas til Polen og dermed til Ukraine, skrev Financial Times tidligere på ugen. Det russiske statsejede gasselskab afviste, at det skulle være tilfældet.

  Genoptager forsyninger

  – Efter lang tids stilhed har den russiske leverandør forsikret os, at der fredag (i dag) atter er gasforsyninger, i det aftalte omfang, meddelte vicestatsminister/økonomiminister Janusz Piechocinski på et pressemøde torsdag.

  Tidligere på ugen oplyste Polens nationale gasselskab PGNiG, at gasleverancerne fra Rusland via Hviderusland og Ukraine var faldet med 45 procent onsdag.

  To versioner

  Gazprom siger dog, at leverancer til Polen har været uændret, selv om man nu har lovet at skrue op igen. Killder, som det russiske nyhedsbureau Interfax har talt med, siger at Gazprom med vilje har holdt gasleverancerne på et minimum.

  Det polske gasselskab PGNiG siger, for at beroliger deres kunder, at gasleverancerne i Polen vil blive opretholdt, selv om der opstår problemer med leverancerne fra Rusland.