Rusland har påbegyndt invasionen af det østlige Ukraine

  russiske_pansrede_køretøjer_i_ukraine_foto_twitter

  Mindst 23 pansrede køretøjer har passeret grænsen fra Rusland til det østlige Ukraine, der kontrolleres af russiske separatister. Foto: Twitter.


  DONETSK: Journalister fra to førende britiske medier beretter nu, at russiske pansrede køretøjer er rykket ind i Ukraine, og at Rusland har påbegyndt invasionen af Ukraine.


  Journalister fra de respekterede dagblade The Guardian og The Telegraph fortæller nu på Twitter, at russiske pansrede køretøjer har passeret grænsen til Ukraine. En russisk invasion er nu i gang, beretter flere øjenvidner.

  Trods trusler

  Invasionen sker trods direkte trusler til Putin fra den amerikanske præsident Barack Obama, og den tyske kansler Angela Merkel.

  23 pansrede køretøjer

  I aften har mindst 23 pansrede russiske køretøjer passeret grænsen i nærheden af den oprørskontrollerede grænseovergang ved Izvaryne, skriver journalist Roland Oliphant fra The Telegraph.

  Ifølge de to britiske journalister, så forsøger det russiske militær ikke engang at skjule sin tilstedeværelse i Ukraine. Køretøjerne havde lyset tændt, da de passerede en uautoriseret grænseovergang.

  Opfordring til våbenhvile

  Invasionen kom kun et par timer efter, at udenrigsminister Sergej Lavrov opfordrede til at indstille kamphandlingerne, så den ”humanitære konvoj” fra Moskva kunne komme frem med nødhjælp. Konvojen er undervejs blevet suppleret med flere militære køretøjer, herunder de mange pansrede køretøjer.

  Røgslør om nødhjælps konvoj

  Tidligere torsdag blev det rapporteret at konvojen med 262 lastbiler stoppede 20 km fra grænsen ved Donetsk for at afventer nærmere instruktioner. Men nu viser det sig, at konvojen er ved grænsen til Ukraine, skriver journalisterne fra The Guardian og The Telegraph.

  polennu.dk følger udviklingen.