Rusland har trænet angreb mod Polen

    Ruslands hær gennemført et ‘angreb’ på Polen, på 70 årsdagen for Sovjetunionens besættelse af det østlige Polen under Anden Verdenskrig. Arkivfoto.


    WARSZAWA: Rusland fejrede 70 året for besættelsen af Polen med en angrebs-øvelse mod landet. Den polsk opposition raser og har rejst sagen overfor EU.


    Det kontroversielle polske magasin Wprost skriver, at den russiske hær har gennemført militære øvelser, der tager udgangspunkt i en besættelse af Polen, og nedkæmpning af et oprør fra det polske mindretal i Hviderusland.

    Dokumentation

    Wprost skriver også, at magasinets journalister har dokumentation for de russiske øvelser på grænsen til Polen i september, samtidig med markeringen for Anden Verdenskrigs start ud for Gdansk.

    Atomvåben

    Bladet skriver, at 30.000 russiske soldater i øvelserne, og at der blev gennemført angreb fra luften på strandene ved den russiske korridor Kaliningrad der grænser op til Polen.

    Området skulle gøre det ud for de rigtige polske strande. De russiske fly der deltog i angrebene trænede brug af atomvåben.

    Rejses i EU

    Oppositionspartiet Lov og Orden har rejst sagen overfor Europa-kommissionen, og protesteret over de russiske ’krigsspil’.

    Medlem af Sejmen for Lov og Orden, Marek Opiola, sagde til den polske nyhedskanal TVN 24 nyheder:

    – Glem ikke, at ’angrebene’ skete på 70. årsdagen (17. sep red.) for den røde hærs invasion af det østlige Polen under Anden Verdenskrig.