Rusland sortlister 18 fremtrædende polakker

  jerzy-buzek

  Jerzy Buzek sidder i Europaparrlamentet, hvor han tidligere har været formand. Han er en af 18 polakker på den russiske liste. Foto: buzek.pl


  MOSKVA: 89 politikere og andre fremtrædende personer fra EU-landene er blevet sortlistet og har fået forbud mod at rejse ind i Rusland. 18 på listen er polakker


  Den tidligere formand for EU-parlamentet Jerzy Buzek er en af i alt 18 polakker, der har fået forbud mod at rejse ind i Rusland.

  Den russiske regering har sortlistet 89 politikere og andre fremtrædende personer fra de 28 EU-lande, som svar på, at EU-landende har udstedt indrejseforbud til en række russiske statsborgere.

  Embedsmænd og militærfolk

  Foruden Jerzy Buzek står også formanden for det polske senat, Bogdan Borusewicz, og tidligere udenrigsminister Anna Fotyga på listen sammen med flere andre politikere, herunder en række medlemmer af Europaparlamentet.

  Desuden omfatter listen en række polske embedsmænd, balndt andet flere højtstående miltærpersoner.

  Fire danskere på listen

  Listen er offentliggjort af den finske TV-station YLE.

  Ifølge det russiske nyhedsbureau RIA Novosti er listen blevet til på ordre fra udenrigsminister Lavrov. De forskellige russiske ambassader har bidraget med navne på personer, der har ”deltaget i antirussiske aktiviteter eller er mistænkt for korruption” .

  Fire danskere står på listen: De tidligere udenrigsministre Per Stig Møller (K) og Lene Espersen (K), samt chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel og Daniel Carlsen, der er leder af det nationalistiske parti Danskernes Parti.