Ruslands Putin ville dele Ukraine med Polen

  Radek_Sikorski_søger_støtte_til_Auschwitz_i_Europa

  Polens parlamentsformand, og udenrigsminister gennem syv år, Radek Sikorski, afslører overfor et amerikansk magasin, at Putin tilbød Polen fem provinser i Ukraine i 2008. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens tidligere udenrigsminister siger, at Putin foreslog Polen at dele Ukraine mellem Rusland og Polen.


  Polens parlamentsformand og udenrigsminister gennem syv år, Radek Sikorski, siger nu, at Vladimir Putin foreslog tidligere statsminister Donald Tusk, at Rusland og Polen skulle dele Ukraine. Ordene faldt i 2008.

  Polen og Rusland deler?

  Præsident Putin “ønskede at vi skulle deltage i delingen af Ukraine”, har Sikorski udtalt til det amerikanske magasin Politico.

  – Det var en af de første ting, som Putin sagde til min statsminister, Donald Tusk, da han besøgte Moskva og Putin i februar 2008.

  Ikke et rigtigt land

  – Han sagde også, at Ukraine ikke er et rigtigt land, og at Lviv er en polsk by, og han spurgte hvorfor vi ikke bare løser det i fællesskab, siger Sikorski til det amerikanske magasin.

  Den tidligere udenrigsminister siger også, at formanden for det russiske parlament, efterfølgende sendte en besked til den polske regering, hvor Polen tilbydes fem provinser i det vestlige Ukraine, for at forebygge polsk modstand mod Kremls ønsker om at overtage det østlige Ukraine og Krim.

  Nej tak

  – Vi gjorde det meget, meget klart for dem, at vi ikke vil have noget med det at gøre, siger Sikorski, der hævder at Rusland ikke vil anerkende Ukraine som en selvstændig nation.

  God fornøjelse

  – De (russerne, red.) vil ikke erkende, at det er en selvstændig nation. Og hvis de vil gå imod den ukrainske nationalisme, så skal de da bare gøre det. Så vil Rusland opdage, at Ukraine er en rigtig nation, og så de kan se frem til 20 år med partisankrig, siger Polens parlamentsformand og udenrigsminister gennem syv år, Radek Sikorski.