Russisk journalist får inddraget akkreditering i Polen

  Dmitry_Konstantinovich_Kiselyov_russisk_medie_redaktør

  Chefen for det russiske nyhedsbureau Rossiya Segodnja, direktør Dmitry Kiselyov, har bedt Warszawa om at genoverveje beslutningen om den russiske journalist, da det kan tolkes som et signal om, at Polen vil blokere for mediernes muligheder for at arbejde frit. Rossiya Segodnja er et statskontrolleret russisk nyhedsbureau, der blev etableret efter dekret af Putin i december 2013. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Udenrigsministeriet i Polen har inddraget en presse-akkreditering til en russisk journalist, der er mistænkt for spionage.


  Polens udenrigsministerium har tilbagekaldt sin officielle akkreditering af den russiske journalist Leonid Sviridov, der er korrespondent for et russisk medie i Warszawa.

  Ingen kommentar

  Det vides ikke præcist, hvorfor Sviridov, der er korrespondent for RIA Novosti, har fået sin akkreditering annulleret. Det polske udenrigsministerium vil kun bekræfte oplysninger, men vil ikke kommentere sagen yderligere.

  Ingen klare beviser

  Den polske nyhedskanal IAR oplyser, at selv om der ikke er klare beviser for at journalisten i virkeligheden er en spion, der arbejder for den russiske regering, så foretog han sig ting, der går langt ud over hans officielle arbejde som journalist.

  Indkaldt personligt

  Ifølge den statskontrollerede tv-kanal Russia Today, så blev Sviridov kaldt til udenrigsministeriet, hvor han fik beskeden om, at han akkreditering var blevet inddraget.

  Den russiske journalist har siden bekræftet oplysningen overfor Polsk Radio, men siger, at selv om han ikke har sin akkreditering, har han tænkt sig at blive i Polen.

  Bliver i Polen

  – Jeg kan ikke bruge den officielle titel som akkrediteret journalist til noget, men jeg kan som enhver anden journalist skrive hvad jeg vil, og hvor jeg vil – i mit eget navn, eller under et pseudonym, ingen kan tage min ytringsfrihed fra mig, sagde den russiske journalist til Polsk Radio.

  Opbakning fra Rusland

  Efter udenrigsministeriets beslutning har direktøren for det russiske nyhedsbureau Rossiya Segodnja, Dmitry Kiselyov bedt Warszawa om at genoverveje beslutningen, da den kan tolkes som et signal om, at man fra Polens side vil blokere for medierne adgang til at kunne arbejde frit.

  Rossiya Segodnja er et statskontrolleret russisk nyhedsbureau, der blev etableret efter dekret af Putin i december 2013.

  Ud af Tjekkiet

  Det er ikke første gang at den russiske journalist Sviridov kommer i myndighedernes søgelys. I 2006 fik han tilbagekaldt sin akkreditering af det tjekkiske udenrigsministerium, der anklagede ham for at være russisk spion.